Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Непроходим е пътят между Мъглиж и Сливито

Снимка: БГНЕС

Последните дъждове отнесоха почти напълно моста по пътя между Мъглиж и село Сливито и го направиха непроходим. Това потвърди за "Хоризонт" кметът на община Мъглиж Господин ГосподиновДо селото има обходен високопланински път, но той е достъпен само за високопроходими автомобили.

В Сливито живеят постоянно 14 души. Снабдяват ги с хляб, лекарства и други неща от първа необходимост, като ги предават на човек от селото на границата на пропадналия мост. Ако се наложи да бъде транспортиран болен, ще бъде използван същия начин или хеликоптер, твърди кметът. 

Още след проливните дъждове през декември Община Мъглиж кандидатства с проект за ремонт на пътя пред Междуведомствената комисия към Министерския съвет на стойност 190 хиляди лева. До края на месеца очакват отговор дали ще получат финансирането. Областният управител Георги Ранов е поел ангажимент да съдейства за отпускането на парите.

В тежко състояние в община Мъглиж е и пътят за село Селце, както и отсечките Радунци - Борущица и Ягода - Ветрен. За тяхното възстановяване също ще се търси финансова помощ от държавата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!