Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч са подадени първите заявления по програмата за енергийна ефективност

Снимка: БГНЕС

Вече са регистрирани над 250 сдружения на собственици за кандидатстване по националната програма за енергийна ефективност. Подадени са и първите заявления. Това каза в Ловеч заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. Той допълни, че в момента се създава национален регистър на подаваните заявления и подчерта, че няма да има облагодетелствани общини, градове и квартали при разглеждането им.

Регистри се създават и във всяка община, обясни Николай Нанков. Заявленията ще се разглеждат по реда на тяхното подаване. Той уточни, че регистрираните сдружения ще се използват само за нуждите на програмата и реализацията на проектите. Това сдружение няма никакви финансови и икономически отношения, никакви вещно-правни отношения.

Повечето от присъстващите на разяснителната кампания в Ловеч казаха, че ще се възползват от програмата.

Добре е да се възползваме, но комшиите ни какво мислят. Просто не всички ще разберат за какво става въпрос. Нашият комплекс е на 43 години. Крайният срок-живот на блоковете е 50 години. След седем години или ще ги съборят, или сами ще се разрушат. Сега ако не се укрепят и не се възползваме от тия европейски фондове, ние просто загиваме. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!