Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалистите са категорично против въвличането и участието на България във война срещу Русия

Снимка: БГНЕС
"ДАНС притиска представителите на опозицията в местната власт", каза лидерът на БСП Михаил Миков в курортния комплекс Чифлик, край Троян, където се състоя среща на Националния съвет на социалистите с кметове, избрани с тяхната подкрепа. 

Михаил Миков изтъкна, че действията от страна на ДАНС се повтарят преди местни избори. 

Контролната машина, контролните органи пак са се разтичали, пак багажници с документи се преснимат, да притиснат в навечерието на местните избори представителите на опозицията в местната власт. Достигат до нас сигнали и за политическо бракониерство.Кметове на малки населени места, минават през тях представители от управляващата коалиция, убеждават ги, заплашват ги да се кандидатират от тях.

Заместник-председателят на БСП Бойко Великов подчерта, че на срещата в Чифлик не са обсъждани кандидатите на социалистите за кметове на предстоящите местни избори, а проблемите на общините и организационни въпроси. По думите му, номинациите ще бъдат обявени през август. Той каза още, че БСП прави необходимата организация срещу корпоративния и купения вот.

Социалистите се обявиха категорично против въвличането и участието на България във война срещу Русия, а Михаил Миков каза, че очаква и протести.

Това създава голямо обществено напрежение. Ще подкрепим и ще участваме в такива протестни действия, които да накарат правителството да чуе гласа и настроенията на хората,

каза още Михаил Миков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!