Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма достъп до Горно и Долно Осеново, блокиран е пътят за курорта Бодрост и Кюстендил- Бобов дол

| обновено на 08.02.15 в 16:17
Снимка: Радостина Чернокова

Заради свлачище напълно отцепени са селата Горно и Долно Осеново в община Симитли. Достъпът до тях е невъзможен, но се работи за разчистването на пътя, обясни кметът на двете села Бисер Сегменов:

В момента освободихме малко от платното. Това шосе е голямо, някъде около 25-30 метра и има подпорна стена, която е паднала и е върху пътя. Много е трудно за чистене. В момента имаме и бобкат и багер. Ще освободим, за да мине автобусът, който минава редовно, три пъти през деня.
В Осеново ситуацията е бедствена. Ще се опитам утре да им кача хляб. На този етап бедствено положение няма да се обявява. Нека багерите да заработят, да разчистим поне главния път, защото тук населението е от 1600 човека и постепенно ще нормализираме нещата с багер нагоре, или верижна машина. Утре с кмета на общината имаме оперативка, ще видим какво ще направим.

Поради подкопаване на пътя от река Места временно е ограничено движението в едната лента по пътя Гоце Делчев - Банско, при разклона за село Кремен съобщи Областният управител Бисер Михайлов:

При разклона за село Кремен е потдало част от пътното платно. Сигнализирано е с пътни знаци, с бализи ограничена е скоростта за движение. Днес ще се предприемат действия по оглед на мястото и съответно проект по какъв начин да бъде укрепен и възстановен.

Свлачище блокира пътя за курорта Бодрост. Към 4 часа тази сутрин огромна скална маса се е свлякла след сградата на Югозападно държавно предприятие в посока парк Бачиново. Преминаването на автомобили е затруднено съобщи Антоанета Робева - заместник-кмет по стройтелството и сигурността в община Благоевград.

Хората работят максимално. Пътувам натам, за да видя как върви. В 10:30 бях там и чистеха. Ще отнеме време, защото не е малко. Трябва хубаво да се почисти. Движението се регулира, така, че е проходимо. Не се чака толкова много, две-три минути максимум.

Движението на МПС по пътя Кюстендил- Бобов дол е забранено от снощи заради активирало се старо свлачище при село Бабино. Използва се обходен път с. Голямо село. Свлачището е укрепвано преди година, но пластовете на терена там са неустойчиви заради минните галерии отдолу, коментира директорът на областното Пътно управление в Кюстендил инженер Юлияна Божилова. В понеделник на място ще бъде изпратена експертна комисия, която ще прецени какви аварийни действия трябва да бъдат предприети.

Ограничено  е движението на тежкотоварни автомобили през Котленския проход заради аварирал ТИР.  Обходният маршрут е през Ришки проход.
Временно се ограничава движението на МПС в активната и изпреварващата лента при  77 км 78 от АМ "Тракия" в посока Пловдив поради ремонтни дейности. Трафикът се осъществява в аварийната лента.

Пътят Велико Търново - Арбанаси - Горна Оряховица е отворен за движение, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Движението се извършваше по обходен маршрут заради образувало се свлачище.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!