Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сам Смит спечели наградата "Грами" за най-добър нов изпълнител

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският соул певец Сам Смит спечели наградата "Грами" за най-добър нов изпълнител на церемонията, която се проведе в "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис. Това беше и една от най-очакваните категории.

Британецът получи отличието и за най-добра песен за Stay With Me, за която бе удостоен и с награда за "Запис на годината". 22-годишният Смит благодари на неназован любим човек за вдъхновението си с думите:

Благодаря ти много, че разби сърцето ми, защото имам четири "Грами"-та.

Четвъртото "грамофонче" певецът получи за най-добър поп вокален албум. На церемонията той изпълни песента, която му донесе успех, заедно с Мери Джей Блайдж.

В друга от престижните кaтeгории – Албум на годината – спечели Бек, който отнесе и наградата за най-добър рок албум. С най-много номинации – по шест – преди раздаването на отличията бяха Фарел Уилямс и Бионсе. Една от наградите на Уилямс е за най-добро видео за песента му Наppy, която го издигна до звезден статут, след като години наред той се изявяваше предимно като продуцент. Бионсе, която до момента има 19 "грамофончета", спечели в категорията за най-добра ар енд би песен.

Към церемонията на наградите "Грами" се включи и президентът Барак Обама с видеобръщение срещу насилието над жени. Във видеото той отправи призив към хората на изкуството да се присъединят към кампания по въпроса. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!