Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрич става център на националните прояви за 100-годишнината от Първата световна война

През 2016 година Добрич ще бъде център на националните прояви, с които се отбелязва 100-годишнината от Първата световна война. За участие в тържествата ще бъдат поканени президентите на България и Румъния.

Заместник-областният управител Ивайло Манушев е получил подкрепа от националния комитет за отбелязване на годишнината Добрич да стане център на честванията. Областната управа очаква и финансова подкрепа от 200 хиляди лева.

Те ще бъдат използвани за ремонти на паметниците, става въпрос за изграждане на нови паметници. Става въпрос и за неща, които са свързани с изследователска и научна дейност, за да може честването следващата година да бъде национално, да бъде с един акцент върху героизма на тези млади мъже, които са загинали за свободата на България
, обясни Ивайл Манушев.

Организаторите на честванията предвиждат изготвяне на списък с бойните действия в областта, който ще бъде представен на общините, защото по всеобщо признание много често, дори хората от съответното населено място, не знаят нищо за славните битки.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!