Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд в Ловеч отново не даде ход на дело срещу мъж, предизвикал катастрофа с три жертви

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Ловеч отново не даде ход на делото срещу Хюриет Сюлейманов, предизвикал тежката катастрофа на 5-и май миналата година край Луковит, при която загинаха двама двайсетгодишни младежи от Плевен, а тяхна спътничка по-късно почина в болницата.

Сюлейманов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Той не се яви и на днешното заседание, а пред месец съдът го обяви за общодържавно издирване.

На днешното съдебно заседание от прокуратурата в Ловеч поискаха да не се дава ход на делото срещу Хюриет Сюлейманов, защото обвиняемият е нередовно призован и няма документи, които са изискани от полицията в Разград, дали същият е намерен и дали е в страната.

Според прокуратурата по този начин няма как да започне задочен процес в отсъствието на подсъдимия.

От съда обявиха, че следва да се задължи Областната дирекция на МВР – Разград да даде писмен отговор какви оперативно-издирвателни действия са извършени спрямо подсъдимия Сюлейманов, предприемани ли са изобщо такива, каква информация за местонахождението му е събрана до момента и има ли данни същият да е напускал страната.

Следващото заседание на съда беше насрочена за 27-и март. Забавянето на хода на делото предизвика недоволство сред родителите на загиналите при катастрофата младежи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!