Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Удължаването на спасителната програма за Гърция е основна тема за  вестниците в южната ни съседка и изданията в Западна Европа. Гръцките медии определят удължението като повратна точка.

Вестник  ЕТНОС  пише, че пакетът с реформи включва радикални промени в пенсионната и данъчна система, както и в държавния сектор. Предвидени са още изменения в данъчните ставки и на коефициента на данък добавена стойност.

Представители на финансовото министерство определят споразумението с Еврогрупата като "начало на нов процес" в страната. При него ще бъде преразгледан въведеният от предишното правителство единен данък и ще бъде вдигнат таванът на необлагаемия минимум, посочва ТА НЕА. НАФТЕМБОРИКИ пише, че споразумението ще бъде тема на днешното заседание на парламентарната група на управляващата партия СИРИЗА.

Според ФАЙНЕНШЪЛ ТАЙМС въпреки удължението МВФ и Европейската централна банка са изразили силни резерви към новия гръцки план. Това показва, че финансовото бъдеще на Гърция продължава да е несигурно, отбелязва изданието.

Гръцкото правителство е изправено пред месеци тежки преговори със своите кредитори за това как да бъдат облекчени дълговите равнища и програмите за икономии, след като си осигури спасителна помощ от еврозоната, смята ГАРДИЪН.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!