Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва уличения лекар от Стара Загора с фалшива специализация

Софийската районна прокуратура е образувала досъдебно производство по повод свидетелството за придобита специализация по кардиология на д-р Иван Вуцов – завеждащ отделението "Инвазивна кардиология“ в Университетската болница в Стара Загора. То е възложено на разследващ полицай от Четвърто РПУ в София.

Постановлението за образуване на досъдебното производство е от 2-ри февруари 2015-а година. Наблюдаващ прокурор от Софийска районна прокуратура е Евгения Манева

След подадения сигнал от Валентин Димитров - юристконсулт на МБАЛ „Тракия“ до Главния прокурор и до Окръжната прокуратура в Стара Загора за фалшивото свидетелство по кардиология на доктор Вуцов в петък Окръжната прокуратура е докладвала случая на прокурор, потвърди за “Хоризонт“ окръжният прокурор Дичо Атанасов

Д-р Славка Йорданова - директор на Регионалната здравноосигурителна каса, потвърди пред "Хоризонт", че д-р Иван Вуцов не фигурира в списъка на инвазивните кардиолози в България. Затова тя е изискала от доц. Йовчо Йовчев - директор на Университетската болница в Стара Загора служебна бележка, че д-р Вуцов е с необходимата квалификация за заеманата от него длъжност. Отговорът на директора на болницата е, че изчакват лекарят да представи документи за квалификацията си. В противен случай той ще бъде заличен от списъка на кардиолозите в България. Така ще изгуби и правата си да работи по тази специалност, със сигурност ще се наложи и да върне всички пари от индивидуалната си практика на Касата. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Изобличиха лекар от Стара Загора с фалшива специалност "Кардиология"

Д-р Иван Вуцов  - завеждащ отделение по инвазивна кардиология в университетската болница "Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора, е с фалшиво свидетелство по специалността. Това става ясно от преписка на Четвърто РУП-СДВР, заведена под номер 2023 от..

обновено на 13.03.15 в 16:43