Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Вуцов от УМБАЛ - Стара Загора няма да работи до решаване на казуса с дипломата му

След интервю за "Хоризонт" директорът на Университетската болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора заяви, че д-р Иван Вуцов ще излезе в неплатен отпуск, докато разследващите органи се произнесат дали свидетелството му за специализация по кардиология е истинско.

В предаването "Преди всички" доцент Йовчев каза, че в болницата д-р Вуцов е представил всички необходими документи, за да заеме длъжността началник на отделението по инвазивна кардиология. За "Хоризонт" доктор Славка Йорданова – директор на Регионалната здравноосигурителна каса уточни, че очакват от доц. Йовчев служебна бележка, която да удостовери, че д-р Иван Вуцов е добавен в приложения от Медицинския университет списък за следдипломно обучение по инвазивна кардиология, изпратен в НЗОК. В противен случай той няма да може да практикува по специалността.

Валентин Димитров – юрисконсулт на МБАЛ "Тракия", откъдето д-р Вуцов е бил освободен миналата година като кардиолог, посочи, че през септември 2014 година от Четвърто РПУ в София са поискали от болницата справка за приложените от д-р Вуцов дипломи и сертификати по специалността. Поводът бил сигнал, изпратен от Медицинския университет в София до полицията, че доктор Вуцов е представил неистинско копие от свидетелство за специализация по кардиология, по повод поискан от него сертификат за поставяне на пейсмейкъри. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

БЛС се е самосезирал по казуса с фалшивата диплома на д-р Иван Вуцов

Казусът с дипломата на д-р Вуцов на нас ни е известен от септември 2014 година, когато ни беше изискана писмена справка от СДВР, с която ни искат дипломите и копие на сертификатите на д-р Вуцов. Тогава проведох разговори с длъжностните лица и..

публикувано на 17.03.15 в 09:35