Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на отбраната потвърди, че освен Йордан Бакалов има и други кандидатури за началник на военното разузнаване

Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев потвърди, че освен Йордан Бакалов има и други кандидатури за началник на военното ни разузнаване. По време на посещението си в Ловеч министър Ненчев призова управляващите да се явят с единни кандидатури на предстоящите местни избори през есента.

В Ловеч министър Ненчев се срещна с областния управител и с граждани, а след това поднесе цветя на паметната плоча на загиналите по време на комунистическия режим в лагера „Слънчев бряг“.

Николай Ненчев подчерта, че основният критерий, по който ще бъде избран началник на военното ни разузнаване, ще е професионализмът, необходимостта от реформи в службата и възможността за реализация на младите кадри. Той обаче отказа да назове имената на останалите кандидати:

Защото много често, когато ги обявим, биват отстрелвани, така че аз лично бих предпочел да запазя имената на останалите кандидати в тайна, пък и не е разумно в никакъв случай да обявявам действащи разузнавачи, които ще бъдат кандидати, което би означавало, че те повече не могат да се занимават с това, което правят в момента.

Ненчев потвърди, че ще има и съкращения в администрацията във военното министерство, а в момента външна фирма извършва функционален анализ във ведомството:

Надявам се, че до края на този месец, началото на другия, ще имам ясна представа.

Николай Ненчев призова коалиционните партньори на БЗНС да се явят с обща кандидатура на предстоящите местни избори:

Да бъдем единни на тези избори. Да участваме заедно с наште коалиционни партньори както от ГЕРБ, така и от Реформаторския блок. Да не се делим, да бъдем заедно и на тези избори. Проблемите са много, така че се изисква единство на демократичните сили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!