Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Лукарски: РБ няма да издига единни кандидатури с ГЕРБ на предстоящите местни избори

Снимка: Булфото

Икономическата сигурност на страната не е застрашена. Това заяви в Ловеч министърът на икономиката Божидар Лукарски по повод искането на бизнеса за свикване на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Министър Лукарски уточни, че до края на месеца ще заработи Съвет за икономическо развитие и икономически растеж:

Там ще имаме конкретни срещи и предложения по икономическото развитие от страна на реалния бизнес. Поканени са абсолютно всички браншови организации. Така че мисля, че няма място за притеснение. Всички икономически показатели за растеж за 2015 година, за първото тримесечие, са обнадеждаващи и по-добри, отколкото цялата 2014-а. Включително и в сравнение на инвестиционния поток. Така че не бих казал, че има нещо притеснително.

Лукарски беше категоричен, че Реформаторският блок няма да издига единни кандидатури с ГЕРБ на предстоящите местни избори:

С абсолютна сигурност на втория тур, ако отиде някой от кандидатите, било то от ГЕРБ, било то от Реформаторския блок, съответно ние да го подкрепим. Това, което имаме като споразумение с господин Цветанов и господин Борисов, е да не влизаме, както преди сме влизали в братоубийствени войни, замерване с камъни преди местните избори.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!