Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС спечели изборите в Сърница

Новият кмет обеща да бъде обособен Спешен център в града

Сърница
Снимка: БГНЕС


Кандидатът на ДПС Неби Бозов спечели балотажа за общински кмет на Сърница. Това показават окончателните официални резултати на общинската избирателна комисия. За Бозов са гласували 1866 избиратели, а опонентът му Мустафа Аликанов от ГЕРБ събра 1299 гласа. Гласуването протече при висока избирателна активност – над 76%.  Бозов, който получи първите поздравления по телефона от Лютви Местан, каза: Радостта е много голяма. Благодарен съм на цялото ръководство. Резултатът в Сърница е подарък за рожденния ви ден.

Пред събралите се журналисти той заяви: На местно ниво политиката е много по-различна. От личен опит го знам. 

От ДПС отпразнуваха победата с илюминации и молитви, а по-късно и автомобилно шествие.

Кандидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов се почувства предаден от Реформаторския блок: Били сме подведени, че работят за нас, но се оказа, че не са работили.  Той заяви, че признава резултата и няма да обжалва изборите. Тази сутрин двамата кандидати си стиснаха ръцете и взаимно си обещаха да работят за бъдещето на Сърница. Новият кмет на най-младата община благодари на съгражданите си и заяви, че ДПС няма монопол в този район:

Това е един мит, но ДПС печели доверието на хората и  на избирателите в този регион със своята последователна и дългосрочна политика.

Бозов ще управлява Сърница до редовните местни избори наесен. Първото предизвикателство е да се изгради администрацията на най-новата община.

Нека да се създадат подходящите условия, подходящият бизнес климат, да се решат инфраструктурните проблеми и, след това, всички проблеми един по един от самосебе си ще се решат. Важното е работеща община с работеща администрация и работещ екип, който ще започне да прави нови проекти.

Ще разчитам на всички разумни съветници и на техния разум, каза Бозов, след като бе запитан дали ще разчита на Реформаторите и на ГЕРБ в общинския съвет .

Още на първото заседание на общинския съвет ще бъде обособен Спешен център в Сърница, каза новоизбраният кмет в интервю за предаването "Преди всички“:

Призивът ми е по-скоро към управляващите. Носят се слухове, че линейката след изборите си тръгва. Имам уверението на техния кандидат Мустафа Аликанов, че заедно ще продължим спешният център да бъде наистина обособен и линейката, която имаме, да  бъде действаща с екипи.

Бозов посочи пред "Хоризонт", че най-големи проблеми има в село Побит камък, село Медени поляни и село Горелска махала, където жителите нямат нормален достъп до жилищата си, а в Горелска махала няма и ток:

Мисля, че средствата, които ще ни бъдат заделени от централния бюджет, ще имаме така достатъчен ресурс  за капиталова програма, с която наистина да започнем и да видят хората, че ще им решаваме проблемите.


От щаба на ГЕРБ ще направят пълен анализ на случилото се в Сърница, каза Мустафа Аликанов.

Всяко разумно и правилно решение ще го подкрепям, защото е в името на на обществото, каза той и обеща да ръботи единно с Реформаторите в общинския съвет. Относно свое повторно участие в местните избори наесен, кандидатът на ГЕРБ беше лаконичен:

Ще се съберем структурата и ще преценим. Има достатъчно време дотогава.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!