Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмата по чистота във Видин освободи персонала си

Снимка: Полина Тодорова

Освободен от работа е целият персонал на фирмата по чистотата "Титан АС" във Видин. Съкратени са около 65 работници, заявления за прекратяване на трудовите правоотношения са подали и служителите в администрацията, съобщи председателят на КНСБ - Видин Любен Любенов:

"Прекратен е договорът със заявление от тяхна страна, чл. 347, ал. 1, т. 2. Той регламентира, в смисъл по собствено желание се прекратява трудовото правоотношение във връзка с това, че не са изплащани работни заплати и обезщетения от дълъг период от време."

Любен Любенов очаква процедурата по съкращение да приключи окончателно в началото на следващата седмица, след което работниците ще могат да подадат документите си в Бюрото по труда. От синдиката ще окажат правна помощ на съкратените, за да успеят по съдебен път да получат дължимите им заплати.

Договорът с фирмата по чистотата във Видин може да бъде прекратен, след като от Общината поставиха срок до края на деня вчера тя да изпълни задълженията си. Градът не е почистван повече от седмица, а в някои от селата на общината коли на сметосъбиращата фирма не са влизали от декември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!