Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч започна делото срещу издирвания Хюриет Сюлейманов

Снимка: court-bg.org

Окръжният съд в Ловеч даде ход на делото срещу Хюриет Сюлейманов, който предизвика тежка катастрофа на пътя София - Варна край Луковит на 5-и май миналата година. Тогава на място загинаха двама 20-годишни младежи от Плевен, а тяхната спътничка почина в болницата. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване.

Сюлейманов беше обвинен в предизвикване на катастрофата и причиняване на смърт по непредпазливост на тримата младежи. Прокурорът по делото представи справка от областната дирекция на МВР в Разград, според която обвиняемият е напуснал страната заедно с брат си през Дунав мост и е засечен в немския град Лудвигсбург.

На заседанието днес бяха разпитани повечето от свидетелите и част от вещите лица. По искане на прокуратурата делото беше отложено, а съдът постанови неявилите се свидетели, които са ключови, да бъдат призовани принудително. Сред тях е и Албена Исаева, която е пътувала в автомобила заедно със Сюлейманов.

Един от родителите на загиналите младежи, Валя Таслакова посочи:

18 дена това лице е яло, пило, движило се е по пътищата, бил е в контакт с хора, установен е на границата и не е задържан. Брат му също се издирва, сто дела има. Няма държава в света, в която това да е позволено.

Следващото заседание по делото беше насрочено за 20-и април.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!