Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Ангелкова: За да стане България световна голф дестинация, са необходими 30 комплекса

Снимка: БГНЕС

Голфът е на едно от първите места в стратегията за развитие на туризма у нас, заяви на кръгла маса край Балчик министърът на туризма Николина Ангелкова. За да стане обаче България световна голф дестинация, са необходими 30 такива комплекса. Министър Ангелкова обяви, че в момента се разработва чартърна програма за по-лесен достъп до игрищата.

В момента в България има изградени 7 голф игрища. По Добруджанското Черноморие има подходящи терени за ново строителство. Те попадат в защитени зони и "Натура". Според министър Николина Ангелкова

Теренните зони за "Натура" не означават, че всичко е забранено там. Режимът, който е въвела Европейската комисия и директивата в това отношение е, че трябва да се спазват една идея по-особени правила, но не, че се забранява изграждането на голф игрища и ние максимално много ще съдействаме на абсолютно всички, които имат желание да инвестират в този сектор.

Министър Ангелкова обясни, че за осигуряване на по-лесен достъп до голф-комплексите Министерството на туризма разработва чартърна програма с опция за кандидатстване на всички авиолинии.

Тази програма ще бъде три години плюс още три години устойчивост. В момента готвим правилата. Затова най-рано може да стартира през 2016-а година, месец март.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!