Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шахматистката Вики Радева отново шампион

Виктория Радева /Спартак Пловдив/ завоюва отново шампионската титла по класически шах в групата до 14 г. с 6,5 т. от 7 възможни на провелото се държавно първенство. Това е 6-та поредна титла за отличничката от СОУ „ Н.Вапцаров”. 

СнимкаТурнирът се проведе от 3 до 9 април, а в категориите до 12,14,16 и 18 г. се включиха над 200 състезатели от над 30 шахматни клуба в България. Второ място в групата на Вики зае Габриела Антова/ Шах 21/, а трета остана Ели Чиликова/ ЦСКА/. 

Успехът дойде за Вики, след като заедно с треньора Спас Кожухаров, се бяха подготвили за всички партии различни варианти, с което объркаха плановете на съперничките си. 

Другите пловдивски клубове не успяха да завоюват медал. Шампионатът за юношите и девойките ще завърши с ускорен шах в четвъртък и петък,а в събота –с блиц.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Марица привлече млада националка

Марица (Пловдив) привлече трето ново попълнение за сезон 2024-2025 в лицето на националката до 20 години Кая Николова. Кая е третата нова волейболистка в тима след немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова. Кая Николова играе на поста център и последните два сезона беше част от женския отбор на ЦСКА (София). Тя е била част от националните..

публикувано на 13.08.24 в 17:39

Хебър приема Ботев на стадион Христо Ботев

Мачът между Хебър и Ботев ще се играе на стадион „Христо Ботев“. Информацията бе потвърдена  от щаба на Хебър и от Душан Керкез. В неделя от 21:15 ч. Хебър приема жълто- черните, но заради ремонт на тревното покритие на стадиона в Пазарджик, отборът не може да играе там. Затова ще домакинства на Ботев на „Колежа“. Има малка вероятност и мачът да..

публикувано на 13.08.24 в 09:58

Шампионките от Марица се готвят за новия сезон

С група от 9 волейболистки женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) започна подготовка за новия сезон 2024-2025. Маричанки проведоха първото си занимание в зала Лаута. Новият треньор на Марица Ахметджан Ершимшек ще се присъедини към отбора в средата на седмицата, когато се завръща от Олимпиадата в Париж. Наставникът на шампионките беше..

публикувано на 12.08.24 в 18:01

Локомотив се завърна на победния път

Локомотив(Пловдив) победи Берое като гост с 2:0 и спечели важни три точки в Стара Загора. Това е успех за наставника на смърфовете Любо Пенев. Мачът в Стара Загора започна по-добре за гостите от Пловдив, но домакините не се затвориха в глуха защита. Постепенно Берое започна да настъпва към вратата на Мартин Луков, но чистити положения липсваха. В..

публикувано на 10.08.24 в 21:22