Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Враца поиска хората да използват социаните мрежи срещу вандалите

Снимка: архив

Властите във Враца призоваха гражданите на помощ срещу вандалите, които нанасят големи щети на града. Само от изпочупени лампи общината губи хиляда лева месечно.

Случаите на кражби и унищожаване на публично имущество рязко са се увеличили, алармира кметът на община Враца Николай Иванов:

Изключително сериозен става проблемът с вандализма на публичната собственост. Примерите за него са ежедневни и са пред очите на всички. Почти няма ден, в който да няма изпочупено осветление в подлезите. Служителите от звеното "Улично осветление" непрекъснато се налага да ги подменят, като това ни струва на месец около хиляда лева. Масово се увреждат пътни знаци, крадат се пейки. Непрекъснати сигнали с капаци на шахти, разбити контейнери и запалени от контейнерите за разделно сметосъбиране.

От вандализма не са пощадени и паметници, нови детски и спортни площадки и места за отдих. Николай Иванов призова врачани да използват социалните мрежи за изобличаване на вандалите:

Искам чрез вас да апелирам за една по-голяма гражданска нетърпимост и се надявам чрез вас и моля за помощ, защото всички усилия, включително и чрез данъците, които плащаме, ще бъдат без успех




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!