Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Важни срещи на българския премиер в Париж

Снимка: Министерски съвет

Откриването на българската изложбата в Лувъра ще бъде съпътствано от важни политически срещи. Премиерът Бойко Борисов ще разговаря с френския президент Франсоа Оланд и министър-председателя Манюел Валс.

Програмата на официалната българска делегация в часовете преди откриването на изложбата в Лувъра е много динамична. Следобед премиерът Бойко Борисов ще бъде приет в Елисейския дворец от френския президент Франсоа Оланд. Акцентите в разговора са френската подкрепа за влизането на България в Шенген и проектите за газов хъб край Варна в рамките на европейската енергийна политика. На срещата ще присъства и френският премиер Манюел Валс.

Бойко Борисов ще се срещне и с бившия френски президент Никола Саркози, оглавяващ в момента десния Съюз за народно движение, който спечели местните избори във Франция. 

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова преди обед е на среща с френския си колега Бернар Казньов

Откриването на "Епопеята на тракийските царе" е съпътствано от наситена българска културна програма. В четвъртък в парижката катедрала "Нотр Дам" ще пее камерният хор "Йоан Кукузел - Ангелогласният", а в сряда културният ни център ще представи изложбата "33 автопортрета на съвременни български художници".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

България показва в Лувъра изложбата "Епопея на тракийските царе"

В музея "Лувър" в Париж ще бъде открита впечатляващата изложба "Епопея на тракийските царе - археологически открития в България", в която със свои експонати участват 17 български музея. Подготовката на експозицията започва през 2012 година, когато..

обновено на 14.04.15 в 08:16