Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Камерън представи предизборната програма на консерваторите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Консервативната партия на британския премиер Дейвид Камерън представи своята програма преди парламентарните избори в страната на 7-и май. Камерън обеща връщане към "добрия живот" и възстановяване на жилищната политика, която британците свързват с името на Маргарет Тачър. В речта си при представяне на програмата Камерън обяви: В сърцето на тази програма е съвсем простичко твърдение. Ние сме партията на работещите хора, предлагайки ви сигурност на всеки етап от вашия живот.

В програмата е заложен по-добър достъп до здравеопазване, образование, възможност за закупуване на жилища, облекчаване на данъчните задължения и по-добра пенсионна политика.

Камерън обяви, че основната му цел през следващите пет години е да се надгради постигнатото по време на предишния му мандат: Следващите пет години са много, много по-важни. Те ще са свързани с надграждането на положените основи. През следващите пет години ще превърнем добрите новини в нашата икономиката в добър живот за вас и семействата ви.

Междувременно ново допитване на общественото мнение показа, че британската опозиционна Лейбъристка партия води с 3 процента пред консерваторите на премиера Дейвид Камерън по-малко от месец преди парламентарните избори.

Допитването, резултатите от които са публикувани във в. "Сън", показва, че лейбъристите на Ед Милибанд имат 36% доверие, консерваторите на Камерън - 33%, а Партията за независимост на Обединеното кралство, която е антиимигрантската и евроскептична, 13%.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!