Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешкият окръжен съд отложи делото срещу обявения за общодържавно издирване Хюриет Сюлейманов

| обновено на 20.04.15 в 10:55
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Ловеч отложи планираното за днес заседание по делото срещу Хюриет Сюлейманов, който на 5-и май миналата година причини катастрофа край Луковит, в която загинаха трима 20-годишни младежи.

Сюлейманов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Делото се гледа задочно, тъй като обвиняемият Хюриет Сюлейманов така и не се яви в съда. Още през януари той беше обявен за общодържавно издирване. След две отлагания ход на делото беше даден на 27-и март. Тогава бяха разпитани по-голямата част от свидетелите и вещите лица.

Днес пред магистратите трябваше да се явят останалите свидетели, които са принудително призовани. Сред тях е и спътничката на Сюлейманов, която е очевидец на катастрофата. На предишното заседание от прокуратурата представиха справка от полицията Разград, че Хюриет Сюлейманов е напуснал страната в началото на февруари и се намира в Германия.

Майката на едно от загиналите момчета - адвокат Галя Горанова, каза в предаването "Хоризонт до обед", че заседанието е отложено, тъй като има нещастен случай в семейството на един от членовете на съдийския състав.

Имам нагласата и се надявам искрено делото да приключи на 28-ми май на първа инстанция
, каза адвокат Горанова.

Цялото интервю с нея можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!