Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общински съветник подаде сигнал за неизрядна документация за саниране в Казанлък

Снимка: БГНЕС
До Районната прокуратура в Казанлък е подаден сигнал със съмнение за неизрядно съставена документация за саниране на жилищен блок в ромския квартал "Кармен. Автор на сигнала е общинският съветник от БСП и председател на групата на левицата в местния парламент Васил Самарски.

Санирането ще бъде извършено по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на правителството. В сигнала си до прокуратурата Васил Самарски се позовава на репортаж, излъчен в местна телевизия, според който хората от въпросната кооперация на улица „Илинден“ не знаели кога е проведено събрание за учредяване на сдружение на собствениците.

Общинският съветник от БСП посочва още, че в протокола и подписката са нанасяни корекции, съмнителни били и подписите на 157-те собственици на апартаменти, събрани само за един ден; притеснителен бил и фактът, че двама от членовете на УС били криминално проявени, а срещу тях се водели наказателни постановления.

Прокуратурата ще трябва да провери дали е провеждано общо събрание по Закона за управление на етажната собственост и автентичността на подписите на собственици.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!