Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мнозина все още не са решили за кого ще гласуват на британските избори

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Много избиратели все още не са решили за кого да гласуват на изборите във Великобритания и това може да доведе до изненадващи резултати. Според анкетите става дума предимно за млади хора.

Предполага се още, че партията на Найджъл Фарадж, която отявлено е против имиграцията, ще получи съществена подкрепа. Като най-вероятен балансьор във властта се очаква да бъде Либералдемократическата партия, която е момента е управляващата коалиция с консерваторите. Затова някои политически наблюдатели предричат повторно управление на консерваторите и либералдемократите. Възможни са обаче и много други варианти, особено при положение че лейбъристите спечелят повече места от консерваторите.

На Острова са единодушни, че това ще бъдат най-оспорваните британски избори за цяло едно поколение. Лидерите на политическите партии агитираха гласоподавателите до последния момент да гласуват в тяхна полза. Всички последни проучвания на общественото мнение показват, че нито една политическа сила няма да събере необходимото мнозинство, за да сформира правителство. Управляващата в коалиция Консервативна партия и най-голямата опозиционна формация Лейбъристката партия, са с изравнени възможности, като не се очаква никоя от тях да не получи необходимите 326 места в Камарата на общините.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Британците гласуват на най-оспорваните избори

Великобритания гласува днес в най-оспорваните избори от десетилетия. Според последните социологически проучвания няма фаворит между консерваторите на премиера Дейвид Камерън и опозиционната Лейбъристка партия на Ед Милибанд . Двете партии имат..

публикувано на 07.05.15 в 07:44