Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди за Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец

Заслужили деятели, доброволци и приятели на БЧК ще бъдат наградени днес по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Това ще стане в сградата на Областния съвет на БЧК – Пловдив от 11.30 часа.

Час по-рано в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” ще се проведе научен семинар на тема „Въведение в международното хуманитарно право”.

8 май се отбелязва като Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Тази година денят е посветен на 50-та годишнина от приемането на фундаменталните принципи на движението и е под надслов „Нашите принципи в действие” – хуманизъм, безпристрастност, неутралност, независимост, доброволност, единство, универсалност, съобщават от БЧК – Пловдив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община Пловдив е вместо ограда да се постави видео наблюдение. От..

публикувано на 19.04.24 в 14:44

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39

Задържаха двама пияни шофьори в Црънча и Велинград

Двама шофьори са хванати да карат след употреба на алкохол от пазарджишки полицаи през изминалото денонощие, като единият от тях  опитал да избяга.   Около 02.30 след полунощ на улица в пазарджишкото село Црънча автопатрул засякъл криволичещ на пътя „Фолксваген“. След подадения знак със стоп-палка обаче  шофьорът натиснал педала и опитал да избяга..

публикувано на 19.04.24 в 13:39

Арестуваха двама мъже, стреляли от движеща се кола

Двама мъже са задържани за стрелба от лек автомобил по време на движение. Сигналът за изстрели от преминаващ по пътя между Цалапица и Стамболийски автомобил е получен снощи около 20 часа.   Полицията е спряла колата принудително на улица в града. С нея се движели двама криминално проявени мъже от района на Стара Загора. По време на движение те..

публикувано на 19.04.24 в 13:34