Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на науката разпалва въображението на софиянци от 14 до 17 май

Снимка: britishcouncil.bg
Във втората половина на тази седмица в София, за пета година ще се проведе Софийският фестивал на науката.

По традиция четирите дни на фестивала, от 14 до 17 май, ще предложат богата програма от над 60 събития за всяка възраст, професия и занимание.

Фестивалните сцени в Театър София и шатрите в парка Заимов ще съберат учени от България, Обединеното кралство, Ирландия, Полша и Испания, за да покажат красотата на науката.

Форумът цели да повиши интереса на младите хора и децата към науката и да информира широката общественост за най-новите теми, по които работят учените в България и по света.

Фестивалът ще разпали въображението на деца от 4-5-годишна възраст до зрели хора, които се увличат от силата на науката – обещава Любов Костова - директор на Британски съвет. - Отново ще се убедим, че България има добри учени, но и учени-комуникатори.

Ще има, разбира се и „Лаборатория за слава“, и  избор на Любимото грозно животно на София… Ще има шоу презентации за децата и за възрастни, виртуална разходка из ЦЕРН и т. н. Ще бъдат дискутирани или представени по своеобразен начин интересни теми, сред които за безопасния интернет, биоразнообразието, работата на мозъка, сънят и т.н., ще бъдат представени заглавия от книжния пазар, включително и от чуждестранни автори

Софийският фестивал на науката се организира от Британския съвет, под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство със Столичната община. Пълната му програма можете да видите тук.

Достъпът до всички събития за деца и за повечето от събитията за възрастни, както и до шатрите с демонстрации, е свободен. Необходимо е само да се вземе безплатен пропуск от щанд "Информация“ на фестивала.

Повече за програмата чуйте в разговора с Любов Костова - директор на Британски съвет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!