Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарите и служителите в онкодиспансера в Стара Загора протестираха мълчаливо

Снимка: БГНЕС

Лекари и служители от Онкологичния диспансер в Стара Загора излязоха на едночасов мълчалив протест срещу решението да се обединят диспансерите в страната с други лечебни заведения. Те заявиха готовността си да защитят сегашния си статут, включително и с протести пред здравното министерство.

Онкологията не е само хирургично лечение на пациентите, то е един комплексен метод на лечение, който ние осигуряваме навреме, а това е изключително важно за нашите пациенти. Ще протестираме, докато нашият глас бъде чут, заяви синдикалистът д-р Галина Николова от отделението по лъчелечение.

Неслучайно и западните страни, и Германия, и Австрия, започнаха да създават такива модели на комплексно лечение на пациенти, защото статистиката и анализът, и то на западни онколози, говори, че най-голяма е преживяемостта на болните, които се лекуват и проследяват в такива структури, каза и управителят на диспансера д-р Петър Чилингиров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Петър Москов: Няма да бъдат закривани болници

Министърът на здравеопазването Петър Москов увери, че болници няма да бъдат закривани. Той отговори на критиките, че онкодиспансерите ще бъдат обединени с болниците. В нито един законопроект няма записано закриване на болници. Какво мисли..

публикувано на 15.05.15 в 12:15