Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Област Ловеч със 77 проекта за инвестиционната програма в подкрепа на развитието в България

Област Ловеч ще внесе 77 проектни предложения в Инвестиционната програма в подкрепа развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични, планински и полупланински слаборазвити райони. Проектните предложения са одобрени от областния Съвет за развитие. В тях общините  предвиждат предимно рехабилитация на пътната инфраструктура и ВиК мрежата, подобряване на средата на живот, реновиране на туристически обекти, културни и исторически забележителности и за социални услуги

С най –много проектни предложения е община Угърчин – 17. Община Луковит е направила 16, община Тегетев – 11, община Ловеч - 9, община Летница – 6, община Априлци – 5, община Троян - 4 и община Ябланица – 3. Областната администрация е подготвила 5 проектни предложения. Най-много прогнозни средства е посочила община Тетевн – около 154 милиона лева. Проектните предложения на общините Ловеч и Троян са с прогнозна стойност около 54 милиона лева. Най-малко средства очаква община Ябланица – едва окло 1, 6 милиона лева.

На заседанието на Съвета за развитие е приет и Доклад от Последващата оценка на Областната стратегия за периода 2007-2013.

В края на този месец започва процесът по стратегическо планиране на развитието на социалните услуги в област Ловеч за периода 2016-2020 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!