Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с 6 състезатели по спортна гимнастика на Игрите в Баку

България с 6 състезатели по спортна гимнастика на Игрите в Баку
Снимка: ЕПА/БГНЕС

България ще има шестима представители в спортната гимнастика на Европейските игри в Баку от 12-и до 28-и юни, това съобщи президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев. При мъжете се подготвят четирима състезатели – това са Александър Батинков, Мартин Ангелов, Христос Маринов и живеещия в САЩ Йордан Александров. В края на юни един от тях ще отпадне от националния отбор, тъй като според регламента в турнира по спортна гимнастика в Азербайджан участват по трима състезатели и се вземат две оценки. При жените ще разчитаме на Ралица Милева, Валентина Рашкова и Албена Златкова.

Целта пред мъжкия ни национален отбор в Азербайджан е два финала. За единия със сигурност ще разчитаме на опитния капитан Александър Батинков, който на световната купа във Варна спечели сребърен медал на висилка.

Красимир Дунев допълни, че освен в първите Европейски игри националите ни ще се готвят за Световното първенство в Глазгоу през септември, което е квалификация за Олимпиадата догодина. Освен това през 2016-а страната ни отново ще кандидатства за домакинство на Световна купа. Дунев уточни, че все още не сме дорасли да приемем Световно първенство, той като нямаме необходимата база, и възможност да се закупят 8 комплекта чисто нови уреди, единият от които струва 200 000 евро.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!