Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Окръжния съд в Ловеч ще се гледа делото срещу обвинения за катастрофата край Луковит

В Окръжния съд в Ловеч ще се гледа делото срещу мъжа, обвинен в предизвикване на катастрофата край Луковит, при която загинаха трима младежи от Плевен. Инцидентът стана на 5-и май миналата година на главния път София  Русе.

На днешното заседание трябва да бъдат разпитани последните свидетели и вещи лица. Сред тях е и Албена Исаева, която е пътувала в автомобила на обвиняемия в предизвикване на катастрофата Хюриет Сюлейманов. След като му беше наложена мярка "домашен арест", Сюлейманов се укри и, според представена в съда справка от Областната дирекция на МВР в Разград, е напуснал страната в началото на февруари, и по последни данни се намира в Германия. Обвиняемият не се яви за даване ход на делото и то се гледа задочно. Ако днес съдът приключи с разпитите, се очаква да бъде произнесена и присъда. От прокуратурата представиха безспорни доказателства, че Сюлейманов е предизвикал катастрофата.

През изминалото денонощие в страната са станали 19 тежки катастрофи, с един загинал и 22 ранени. Един с опасност за живота.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!