Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч се очаква присъдата на издирван обвиняем за катастрофа

В Окръжния съд в Ловеч днес се очаква да бъде произнесена присъда по делото срещу обявения за общодържавно издирване Хюриет Сюлейманов, който е обвинен в предизвикване на катастрофата край Луковит, на пътя София – Русе, и причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. При инцидента от 5 май миналата година загинаха двама 20-годишни младежи от Плевен, а тяхна спътничка почина по-късно в болницата от тежките наранявания.

След като бяха разпитани всички свидетели и вещи лица по делото и представена съдебно - медицинската експертиза, на днешното съдебно заседание трябва да бъде изложена и автотехническата. Един от адвокатите на родителите на загиналите в катастрофата младежи Станислав Иванов посочи, че няма пречка вече да бъдат четени пледоариите.

Освен, ако ново обстоятелство не изникне. Надявам се има пледоарии. Изпълнени са всички следствени действия. Поне ние, като обвинение, нямаме други искания, освен, ако не изникне нещо друго фрапиращо и притеснително.

Подсъдимият Хюриет Сюлейманов все още се укрива и не се е явил на нито едно от съдебните заседания, откакто беше пуснат под домашен арест. Според адвокат Иванов, ако бъде признат за виновен, максималното наказание, което очаква Сюлейманов за деянието му, е 15 години лишаване от свобода.

Бюлетинът му за съдимост, който е вложен като писмени доказателства по делото, е христоматиен пример за безотговорност. Там присъства цяла палитра на наказателния кодекс. Има опит за прегазване на полицай. Има осъдителна присъда за това нещо, само че незнайно защо не е съден за опит за убийство, а за хулиганство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!