Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашидов инспектира Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика"

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов инспектира днес следобед хода на изпълнението на заключителния етап на проекта за изграждане на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика".

Рашидов разговаря със строителите, които го увериха, че на обекта се работи и в почивните дни, а целта е да се спази обявената дата за завършване на цялостната реконструкция на Ларгото. Както вече бе съобщено, ако всичко върви по план, столичани и многобройните гости на столицата ни ще могат да се разхождат сред експонираната и консервирана археология на Ларгото в края на м. октомври 2015 г., съобщават от МК.

„Радвам се, че съвсем скоро в София ще имаме най-големия музей на открито – със завършването на изграждането на Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" ще покажем на всички и как умеем да се грижим за опазването на културно-историческото ни наследство“, отбеляза Вежди Рашидов по време на инспекцията на Ларгото.

Реализацията на заключителния етап на проекта за големия музей на открито на Ларгото се финансира по ОП "Регионално развитие".

Заключителният етап на проекта "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" предвижда благоустрояването на зоната на площад "Независимост" и на зоната под бул. "Мария Луиза" с обща площ 8 000 кв. м.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!