Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешката библиотека предлага "Забавно лято"

Ловешката библиотека започва нова инициатива "Забавно лято", която ще се организира и в други населени места в региона, съобщи за "Хоризонт" Албена Йончева: 
Инициативата предлага различни спортни игри и арт - ателиета. Децата могат да направят книгоразделители, своя театрален декор или костюм и може после да ни изненадат, като направят постановка, с това, което са изработили. Смятаме да направим декупаж. Всяка година се стремим да има нещо ново. Имаме една танцувална игра, която никога не омръзва на децата. Идеята на това „Забавно лято“ е и деца и родители да участват в различните инициативи.

И тази година библиотеката ще организира и летни езикови занимания по английски и немски език. За пета поредна година библиотеката организира всеки вторник и четвъртък от 10 до 12 часа „Лятна читалня“. Тази инициатива води началото си още от 1955 г и е възстановена през 2011-а, посочи Йончева:
Всеки дошъл на парка „Башбунар“ има възможност да прочете книга, да прелисти ежедневната преса. ако са дошли с внуче или с дете, доброволците на библиотеката са техните аниматори, които ще рисуват, четат с децата, ще се забавляват под тишината на парка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!