Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители от Хореографското училище протестират срещу директора

Снимка: Мариана Гомилева, БНР

Учителите от Националното училище за танцово изкуство в София излязоха на протест пред Министерството на културата. Те поискаха оставката на директора Анна Донева. Протестиращите учители са излъчили свои представители за среща с ръководството на министерството.

Преди четири месеца ученици от училището поискаха оставката на директорката заради авторитарния й стил на управление. Искането беше подкрепено в подписка и от учителите на училището. В резултат на това просветното министерство направи конкурс за директор, но той беше анулиран. Министерството на културата е взело мерки и негови експерти са се появили в училището след като са започнали протестите.

Протестиращите учители отново заявиха аргументите си за протеста. Исканията им са да получат гаранции, че Анна Донева няма да бъде допусната до конкурса и подадената от нея оставка в петък ще бъде приета:
Защо сме тука. Защото мислим, че директорката, която беше доскоро и която пак имаше някаква вероятност да я назначат, няма качества за ръководител и искаме един човек, който е справедлив, добър ръководител за това училище, което е уникално и чудесно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!