Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Басейните в Ловешко отговарят на изискванията, установиха проверки

Всички басейни в Ловешка област отговарят на изискванията и не са констатирани отклонения на водата. Това са установили проверките, извършени от Регионалната здравна инспекция в Ловеч.

В Ловешка област са регистрирани 65 открити и закрити басейни. От началото на летния сезон здравната инспекция е извършила 55 проверки, като са взети 59 проби на водата в басейните. В нито един от тях те е констатирано замърсяване, съобщи заместник-директорът на РЗИ - Ловеч Анета Винева.

Тя посочи, че инспекторите са проверявали също показателите за безопасност, наличието на медицински лица, спасители, дали се спазват задължителните санитарни и хигиенни условия, както и воденето на документация от управителите на обектите по отношение на техния ежедневен контрол на водата.

По думите на Анета Винева, в края на месеца предстоят нови проверки на басейните в региона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Три басейна няма да работят това лято в Стара Загора, останалите отговарят на стандарта, показа проверка на РЗИ

3 басейна на територията на община Стара Загора няма да работят за сезон 2015 година – с.Пряпорец , Общински басейн – Старозагорски минерални бани и басейна в с.Колена. Всички проби на водата от проверените обекти отговарят на стандарта по..

публикувано на 13.07.15 в 13:07

Русе ще се сдобие с басейн с олимпийски размери

Нови басейни ще бъдат изградени в Русе, съобщи кметът Пламен Стоилов. До края на 2016 година дунавският град трябва да се сдобие с плувна база с олимпийски размери, предназначена за международни състезания. Басейнът ще струва 5-6 млн лв. и ще бъде..

публикувано на 06.07.15 в 16:07

Нито един открит басейн не работи в момента в Ямбол

Нито един открит басейн не работи в момента в Ямбол, а цялото поречие на Тунджа, както и останалите водоеми в областта са забранени за къпане. Единственият начин децата да се научат да плуват е да бъдат записани на курсове Близостта да морето, както и..

публикувано на 04.07.15 в 08:05