Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиян Насков е подал оставка като член на Съвета на директорите на "ВМЗ - Сопот"

| обновено на 24.07.15 в 19:33

Членът на Съвета на директорите на "ВМЗ - Сопот" Илиян Насков е депозирал оставката си пред министъра на икономиката. За решението си Насков съобщава в отворено писмо до министъра, Съвета на директорите на дружеството и медиите.

От Министерството на икономиката казаха за БТА, че все още нямат решение дали ще приемат оставката и допълниха, че тя трябва да се гласува на Общо събрание на дружеството.

В писмото Насков заявява, че зад искането за оставката му от председателя на синдикалната секция на КТ "Подкрепа" в предприятието прозират кадрови мотиви и защита на корпоративни интереси. Очевидно има кръгове, които са заинтересовани от запазване на досегашното статукво и поддържане на най-голямата оръжейница в зависимост от тях, заявява Насков.

След депозираната оставка, подготвяният в понеделник в столицата протест на КТ "Подкрепа" се отменя, съобщиха от синдиката.

Оставката на Илиян Насков е депозирана в министерството този следобед, малко след 15:30 часа. Новината беше посрещната със задоволство от работниците, обясни председателят на КТ "Подкрепа" във ВМЗ Димитър Атанасов.

Във ВМЗ просто се радваме. Ние като синдикати и много други ще се радват, който е минал през него, особено тези фирмите му външните контрагентни. Бъдете сигурни. Действително ни се обаждаха и се оплакваха от него. Това нито го излъгахме, нито го преувеличихме. Той просто не можа да разбере, той преиграваше. На нас говореше едно, ма другите колеги - друго, на министъра - трето. И ядоса много хора по веригата. Ако това нещо е вярно и нашите искания бъдат изпълнени, независимо кого го направят изпълнителен директор и член на борда, просто всичко става безсмислено да ходим в София. Значи исканията са ни изпълнени, така че няма да има ходене, каза Атанасов.

Предстои синдикатът да уведоми членовете си, че протестът в понеделник се отменя поради изпълнението на техните искания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!