Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Съдбата на споразумението между Атина и нейните международни кредитори се решава днес, пише в заглавие вестник ВИМА. За днес е планирана решителна среща на гръцките министри на финансите и икономиката с представителите на четирите институции, с които Атина преговаря за постигане на споразумение по третия спасителен пакет за страната в размер на 86 млрд. евро. На срещата ще бъде направена равносметка на първия тур от преговорите, а в рамките на оставащите дни от седмицата ще трябва да бъдат финализирани и другите теми. 
Вестник ПРОТО ТЕМА пише, че Европейската комисия е обнадеждена от хода на преговорите и че смята за постижима целта за споразумение до 20 август. 
КАТИМЕРИНИ твърди, че гръцката агенция за приватизация ще прерасне в суперприватизационен фонд, ключов елемент от споразумението по третия спасителен пакет.
ЕТНОС помества германски реакции, според които сривът на Атинската фондова борса не е главният проблем на Гърция, а премиерът Алексис Ципрас е изправен пред проблема да взема решения не само за различията вътре в собствената си партия, но и по програмата, договорена с кредиторите, която обаче за него е непосилно да реализира.
Печатът в Русия коментира съобщенията, че американският държавен секретар на Джон Кери ще разговаря с руския външен министър Сергей Лавров днес в Куала Лумпур. Първият дипломат на САЩ си поставя за цел и да развива диалога с Москва, пише КОМЕРСАНТ.
Според ИЗВЕСТИЯ Лавров ще маркира пред Кери позицията на Русия по въпроса за създаване на международен трибунал по повод катастрофата на малайзийския Боинг в Украйна миналото лято. Темата ще е сред водещите въпроси на форума на АСЕАН, както и на започващата днес в Малайзия Източноазиатска среща на върха.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!