Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 остават болните от бруцелоза в Рила

Отрицателни са новите 236 кръвни проби на изследваните за бруцелоза животни в Рила, съобщиха от областната агенция по контрол на храните в Кюстендил. Междувременно в града са пристигнали и национални консултанти по заразни заболявания сред животните.

13 души са болни от бруцелоза в община Рила. Днес са взети още 47 проби от близки на заболелите, както и от хора, консумирали мляко от животни в огнището на заболяването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Още двама жители на Рила са заразени с бруцелоза

Още двама жители на община Рила са заразени с бруцелоза, други двама са с гранични показатели. Това обяви областният управител на Кюстендил Виктор Янев , цитирайки официалните резултати от Националния център по заразни и паразитни болести. След първите..

публикувано на 04.08.15 в 12:59

В община Дупница предприемат мерки заради откритото огнище на бруцелоза в град Рила

Забранява се провеждането на изложби, пазари или други събирания на животни на територията на града и селата в община Дупница. Забраната е регламентирана със заповед на кмета Методи Чимев, по повод откритото огнище на бруцелоза в град Рила...

публикувано на 03.08.15 в 14:32

Община Рила ще разяснява рисковете от бруцелозата

Общината в град Рила ще разяснява на местните жители рисковете от бруцелозата. Това е една от мерките срещу заразата, засегнала 11 души. Ветеринарните екипи на Областната агенция по контрол на храните ще направят пълна инвентаризация на стопанствата на..

публикувано на 31.07.15 в 11:16