Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две досъдебни производства са образувани за пожарите в Лесово и Вълча поляна

Снимка: БГНЕС

Две досъдебни производства срещу заподозрени за възникналите пожари са образувани в Елховското полицейско управление. В пожара изгоряха къщи и стопански постройки, засегната е широколистна гора, хиляди декари с ниска растителност са изпепелени.

Елховските полицаи задържаха 20-годишен мъж, заподозрян за възникналия на 3 август пожар в землището на село Лесово. Пожарът беше локализиран и погасен на 5 август. Изгорели са около 4000 дка гориста местност, ливади и земеделски площи. Нанесените щети са в процес на установяване.

За пожара в село Вълча поляна също е образувано досъдебно производство. Версията е, че искрата, причинила пожара, е тръгнала от трактор, който работел в близост до селото. Във Вълча поляна изгоряха две къщи и стопански постройки. Комисия от община Елхово вече направи оценка на щетите и подготвя документи с искане да бъдат отпуснати средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Кметът на община Елхово Петър Киров съобщи, че ще предложи на Общинския съвет пострадалите да бъдат подпомогнати.

И днес в района на Вълча поляна остават дежурни огнеборци, тъй като опасността от възникване на нови пожари е голяма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!