Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мариян Стоядинов в "Извън протокола"

Според богослова Мариян Стоядинов, църквата и българската държава изглеждат като две напълно различни вселени. 

В днешното издание на „Извън протокола“ попада неговия коментар по казуса. 

Чуйте го в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Между 45 и 55 лева са живите коледни елхи в Пловдив

И тази година земеделското министерство инициира традиционна продажба на живи елхи. Кампанията е свързана с опазването на горите и за всяко продадено дръвче ще бъдат засадени 10 нови фиданки в българските гори, които се стопанисват от държавните горски предприятия. В подкрепа на кампанията Държано горско стопанство – Пловдив предлага..

публикувано на 06.12.22 в 17:24

Мащабна кампания събира 50 тона храна за възрастните хора

Освен на моряците, Свети Николай Чудотворец е закрилник и на дарителите. „Дари храна, дари надежда“ е поредната инициатива на гората.бг в подкрепа за възрастните хора.  "В България е пълно с добри хора и нашата кампания не е прецедент – на много места у нас в страната, особено по празниците, се организират кампании, в които се подпомагат..

обновено на 06.12.22 в 16:52

Покрай "Капитан Андреево" Иван Христанов си направи жив PR

Скандалите с частната лаборатория за фитосанитарен контрол и за "златния гьол" на ГКПП "Капитан Андреево" са решими проблеми, смята проф. Христо Бозуков, който беше три пъти службен министър на земеделието от 2017 до 2021 година Според него частни фитосанитарни  лаборатории има и в други държави. Проблемът у нас е, че частната фирма има..

обновено на 06.12.22 в 16:06

90% от българите ще имат само кутията на постната пица

Прогнозата е на проф. Боян Дураннкев за икономическите преспективи пред страната, свързани с последиците от войната, енергийните доставки и цената на труда. Според проф. Дуранкев само единия процент от ббългарите ще продължи да богатее. Той обвърза ситуацията и с политиеската нестабилнот у нас: "Уравнинението за провителство е с толкова..

публикувано на 06.12.22 в 16:06

България да бъде представяна от хора със самочувствие

Раната на България – Шенген остава отворена, след като Нидерландия  наложи вето на страната ни за членство.  Защо позициите на Австрия и Нидерландия будят съмнение за прилагане на двойни старнадрти пред страните в ЕС и какво се крие зад заявката на служебния премиер Гълъб Донев, че страната ни ще предприеме ответни мерки, ако на 8-ми декември не бъде..

публикувано на 06.12.22 в 12:24