Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям пожар бушува в землището на село Чирен

Снимка: БГНЕС

Голям пожар е избухнал в землището на врачанското село Чирен. Огънят се простира на няколко километра край пътя от Враца към селото. Обхванал е храсти, гори и ливади. В гасенето участват няколко екипа от пожарникари и доброволци, като се използва и техника на земеделски производители.

Засега пожарът е далеч от тръбите и съоръженията на газахранилището в село Чирен.

По първоначална информация, огънят е възникнал от сметището на селото, което се намира в близост до асфалтова база.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Загасен е пожарът в сметището край кв. "Нов път" във Видин

Загасен е пожарът, който възникна малко след обяд в нерегламентирано сметище край квартал "Нов път" във Видин. Това съобщи комисар Станислав Генчев , директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност на населението" - Видин. Останали са тлеещи..

публикувано на 12.08.15 в 17:19

Пожар гори край Априлци

Нов голям пожар е избухнал край град Априлци. От няколко часа екип на пожарната, представители на ловни дружинки, горски служители, наети по програми за заетост и доброволци гасят сухи треви и храсти в квартал "Острец". Към мястото на пожара пътува втори..

публикувано на 12.08.15 в 17:13

Пожарът край Брезник е укротен

Потушени са всички горящи участъци, а добрата новина е, че въпреки вятъра нови разпалвания няма. С общи усилия огънят бе овладян и обстановката вече е спокойна. Дежурни екипи обаче ще продължат да наблюдават района, заяви областният управител..

публикувано на 12.08.15 в 17:09

255 пожара са възникнали през последното денонощие

255 пожара са възникнали на територията на страната само за последното денонощие. Те са локализирани и потушени, обясни пред "Хоризонт" Красимир Шотаров от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението":  Към настоящия момент..

обновено на 12.08.15 в 14:57