Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожари са унищожили около 700 дка гори в Ловешко

Снимка: Мария Рачева

Около 700 декара гори са унищожени при пожари в Ловешка област от началото на годината. През последния месец са изгорели и хиляди декари сухи треви.

Петър Петров от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Ловеч съобщи, че пожарите са унищожили близо 200 декара иглолистни гори и около 500 дкара широколистни.

Работим в посока да ограничим пожарите в горите и в пасищата и сухите треви, които граничат с горите и създават опасност за унищожаване на горски фонд, каза Петров.

Той допълни, че до момента няма засегнати земеделски култури. Въпреки, че от началото на годината в областта са регистрирани около 260 пожари на сухи треви извън урбанизираните територии.

И в момента вървят проверки по обезопасяване на горските масиви в близост до земеделски площи. Съвместен проект с държавните горски стопанства на фирмите, които работят в горите. Предприели сме срещи още от миналия месец с кметове на населени места, кметски наместници по спазване на изискванията и по напомняне постоянно на гражданите за трудния сезон от гледна точка на пожарна опасност, който настъпва вследствие засушаването през последния месец и половина, обясни Петров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Пожар изпепели семейна ферма в панагюрско село

Пожар е унищожил семейна ферма в панагюрското село Бъта рано тази сутрин. Четири крави са изгорели в огъня. Останалите 10 животни са спасени. Унищожена е наличната техника, 200 бали слами и доилен агрегат. Потушаването на огъня е продължило пет часа...

публикувано на 18.08.15 в 19:45

Два автомобила изгоряха напълно при пожари в Пернишко

Инцидентите са станали в рамките на денонощие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Причината за единия от пожарите е техническа неизправност на автомобила. Колата била обхваната в пламъци около 18.20 часа вчера. Инцидентът..

публикувано на 18.08.15 в 14:11

Мъж е с опасност за живота след пожар от неизгасен фас

Мъж е в тежко състояние след пожар в Пловдив.  При пристигането на екипа на Първа РСПБЗН е горяло жилище на приземен етаж, чийто 42-годишен обитател е настанен в болница с опасност за живота.  От първоначалния оглед се предполага, че пожарът е възникнал..

публикувано на 18.08.15 в 12:55