Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Бомбеното нападение в Банкок - кой стои зад клането в Ераван, пише в заглавие ДЕЙЛИ ТЕЛЕГРАФ. Изданието отбелязва, че Тайланд отдавна се тресе от убийствени политически и религиозни разделения, но за атентата в понеделник няма ясни заподозрени. 
Тайландските медии обсъждат възможните причини за терористичния акт, отнел живота на 20 души. Една от популярните версии, които засега властите не опровергават, е така наречената "уйгурска следа". Днес на тази версия се спират тайландските БАНКОК ПОСТ и НЕЙШЪН.
Министърът на вътрешните работи на Великобритания Тереза Мей ще посети френския град Кале на 20 август за подписване на ново споразумение с френските власти по намиране на решение на имигрантската криза, пише ИНДИПЕНДЪНТ. Споразумението ще включва и мерки за справяне с престъпните групи, които прекарват имигранти, както и стъпки за хуманитарна подкрепа за най-уязвимите групи имигранти.
Малки терористични клетки финансират атентати, като използват леснодостъпни кредити, посочва британският ЕКСПРЕС. Високите лихви не представляват притеснение за атентаторите-самоубийци, които не доживяват да връщат заемите си, пише вестникът. 
Рейтинговата агенция Moody's предупреди от възможен финансов срив в Китай, пише германският вестник ФРАНКФУРТЕР АЛГЕМАЙНЕ ЦАЙТУНГ. Според изданието най-уязвим е пазарът на недвижими имоти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!