Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Обединение за Локомотив" запазва място в управата на Локомотив

Председателят на Сдружение „Обединение за Локомотив“ Николай Неделчев заяви, че е доволен от постигнатото през изминалите два месеца.

„Ситуацията, която беше в Локомотив в последните месеци можеше да бъде описана с една дума и това беше критична. По ред причини, Локомотив се управляваше от сдружение на фенове, нещо, което не може да бъде траен модел за управление на футболен клуб.

Акциите бяха прехвърлени на предното сдружение, което управляваше клуба до май месец. Състоянието в което беше клуба критично и той бе на ръба. Локомотив на практика имаше лиценз за „А“ група, но на практика можеше да няма такъв отбор. Имаше задължения към много играчи, към почти всички доставчици и прочие. Така се наложи да се съберат хора, които имат финансови възможности. Аз съм тук, защото Коце Думанов ме въведе и ми каза, че трябва да се съберат хора, които да могат да отделят финансов ресурс за отбора. Той е архитектът на това нещо. Събрахме един финансов ресурс, с който започнахме да разплащаме заплати и другите неща. Освен, че запазихме ядрото на Локомотив, ние направихме едно по-добро качество от клуба, който имахме миналата година.

Осигурихме два пълноценни лагера в Банско, нещо, което не много клубове в „А“ група успяха да направят. Непрекъснато дигаме качеството на отбора. Преди малко подписахме договор с още един играч и няма да спрем до тук.

Преди време ние казахме, че имаме две цели. Първата бе Локомотив да бъде спасен. Сега той е един такъв отбор, видяхме го срещу Левски. Мисля, че от тук нататък той ще се движи само към победите.

Нашата функция и роля бе, докато се осигури финансов хоризонт. Вече знаете има двама спонсори в отбора. Водят се преговори с чуждестранни бизнесмени. Имахме срещи с д-р Думанов с различни хора, които искаха да купят отбора, но някой бяха абсурдни. Нашата роля бе да изберем най-доброто за Локомотив и смятам, че в момента работим точно по този дневен ред.

Ясно искам да кажа пред вас, че ние нямаме намерение да водим клуба. Феновете не са да ползват и управляват един клуб. Радвам се, че тези две цели, които си поставихме са изпълнени. И когато ги изпълниш тези неща, трябва да си дадеш равносметка какво си направил.Следващите стъпки са няколко.

 Трябва да свикаме общо събрание на ПФК Локомотив. Ще го обявим в Държавен вестник. Ще има две неща, които ще искаме да променим. Това ще е да сменим управителния съвет. Сега е от трима човека, но ще го направим да е до девет човека. Защото тук ще трябва да влезнат собствениците и спонсорите на клуба.

 Второто нещо, което трябва да се случи е в този период да има човек, който да се занимава с делата на отбора. Не искам да имаме никакви съмнения, че ние имаме борба за власт. Локомотив трябва да има нов човек на позиция финансов контрольор. Трябва да има пълна прозрачност какво влиза в клуба и какво излиза от него. Защото това ще е един гарант за мен, за спонсорите и за собствениците на клуба

. До тогава решихме да помолим г-н Атанас Печев, който е един професионалист и локомотивец, да поеме длъжността на оперативен директор на отбора. След като изберем новия изпълнителен директор нещата, ще бъдат поети от новите лица.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Ботев слага видеостена за мача с Марибор

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да изживеят заедно емоциите и от реванша с Марибор в четвъртък (18 юли). Всеки фен може да заповяда на стадион “Христо Ботев“, където ще бъде поставен специален голям екран, на който привържениците заедно да изгледат двубоя от Словения. Входът е напълно безплатен, а поставеният за целта на събитието..

публикувано на 16.07.24 в 17:57

Кметът на Пловдив посрещна три европейски шампионки

Трите маричанки, станали Европейски шампионки  по волейбол за жени до 18 години – Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, бяха приветствани тържествено в сградата на Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров, председателя на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов и зам.-председателя на Общински съвет – Пловдив Стефан..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Кметът и президентът на МФ по кану-каяк откриват Световното U23

Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов. Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на..

публикувано на 15.07.24 в 16:36