Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слабости около сигурността на учебните заведения откриха във Велико Търново

Снимка: Архив

При проверки в учебните заведения във Велико Търново полицията е открила пропуски, свързани със сигурността на децата. Проверката обхвана 94 училища и 81 детски градини, каза главен инспектор Йосиф Павлов, началник сектор "Охрана на обществения ред" във Областната дирекция на МВР, и посочи установените пропуски:

Липса на СОТ, видеонаблюдение и физическа охрана, увредени са оградните съоръжения на някои от учебните заведения, недостатъчно е осветлението, външно по периметъра на учебните заведения, липса на пътен знак "Внимание деца", изтрити са някъде пешеходните пътеки и не са монтирани или са увредени хоризонталните препятствия, ограничаващи скоростта.

До кметовете на населените места и Регионалния инспекторат по образование са изпратени писма за отстраняване на тези пропуски, за да се гарантира сигурността на децата в учебните заведения.

До 15 септември предписанията ще бъдат изпълнени, с изключение на оборудването на още училища със системи за видеонаблюдение, защото затова са нужни повече инвестиции и време, допълни главен инспектор Павлов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!