Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч поиска референдум за бъдещето на Покрития мост

Снимка: wikipedia

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев внесе в Общинския съвет предложение за референдум за бъдещето на Покрития мост в града. Това е в отговор на предложението, което днес общинските съветници ще гласуват, да се забрани промяната на визията на моста, внесено от групата на ГЕРБ и подкрепено от СДС.

Въпросът, на който ще трябва да отговарят жителите на община Ловеч, ако Общинският съвет на заседанието си на 24 септември приеме предложението на кмета за референдум е: "Подкрепяте ли покритият мост над река Осъм в Ловеч да остане в сегашният си вид, с дървена облицовка?", обясни кметът Казанджиев:

Явно въпросът е изключително сложен, след като и Министерството на културата, в своето становище, утвърждава и двата варианта и предлага гражданите на Ловеч на обществено обсъждане да вземат своето решение. За да не бъде спрян проектът, ще внеса в Министерството на регионалното развитие и благоустройството варианта с настоящия външен вид на моста.

Казанджиев посочи, че каквото и решение да вземат общинските съветници на днешното извънредно заседание, окончателното трябва да е на гражданите. 

Ако сме демократи, да се съобразим с мнението на населението на нашия град, а то може да бъде изказано единствено чрез референдум.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!