Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вежди Рашидов: Летище "Божурище" ще бъде официално паметник на културата

Снимка: БГНЕС

Летище "Божурище" ще бъде официално паметник на културата. Това увери парламентарната комисия по култура и медии министърът Вежди Рашидов. Той отговори на въпроса установено ли е вече дали има виновни за това, че дори по време на мандата на двама министри летище "Божурище" не се обяви за паметник на културата.

Имаме уволнен човек точно по този казус и то дисциплинарно. Искаме юридически всичко това да бъде в един изправен, добър вид. Още малко търпение и трябва да го доведем до край, обясни министърът.

Вежди Рашидов донесе като подарък на депутатите книжка, в която е описана свършената през последната година работа в Министерството на културата.

С пълното уважение ви донесох не да се хваля с това, а да ви запозная във времето какво е направено. Всичко това са много усилия, много труд и много нерви, разбира се. Така че в това, което имате, е един мой човешки отчет към вас, посочи министърът на културата Вежди Рашидов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Депутатите не пожелаха да обсъдят доклада за продажбата на летище „Божурище”

За пореден път депутатите отхвърлиха предложението в пленарна зала да бъде обсъден докладът на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около сделката за продажбата на летище „Божурище” през 2005 г., както и..

публикувано на 02.07.14 в 10:26

Разрушават хангарите на летището в Божурище

Тази сутрин е започнало разрушаването на хангарите на едно от най-старите летища в Европа, което се намира край Божурище. Въпреки историческата му стойност, то не е обявено за паметник на културата, тъй като новите  собственици - италианска фирма, обжалват..

публикувано на 19.06.14 в 15:53

Летище "Божурище" става Музей на българската авиация

България ще има нов музей на авиацията на територията на летище "Божурище". Споразумение за това бе подписано вчера от зам.-министъра на културата Васил Василев и ръководството на италианския консорциум, който е собственик на терена. Василев подчерта,..

обновено на 20.05.14 в 15:57