Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички училища в Ямболска област са готови за старта на новата учебна година

На територията на Ямболска област всички училища са готови за новата учебна година, въпреки че ремонтите по сградите ще продължат и след 15 септември, но няма да попречат на учебния процес.  На първия учебен ден в Ямболските училище се очакват 7 330 ученици като първокласниците са почти 800.

В момента не се извършват основни ремонти по сградите, а в готовност за първия учебен ден са училищата в Елхово, Стралджа, Тунджа и Болярово.

Усилен ремонт тече в детската градина в село Ботево, където на 20 август ураган нанесе значителни щети на сградата, съобщи кметът на селото Георги Танев:

В детската градина основно пораженията са по прозорците и в момента се извършва тяхната подмяна, където са изцяло счупени. Чистят се вътре и легълцата и стаите.

В община Стралджа в началото на седмицата подписаха договор за финансирането на проект, който предвижда отопление с минерална вода на училищата и детските градини. Проектът е за над 770 000 лева, а разходите за отопление ще бъдат намалени с около 70 % от сегашните.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!