Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

България може да загуби над 1 милиард евро по оперативните програми на Европейския съюз. Противно на твърденията, че е отличник по усвояване на еврофондовете, страната изостава и в края на август усвояемостта е 85%, а не както бе обявено 93 на сто, съобщава „Дума“.

Общините ще могат да облагат с допълнителен данък доходите на жителите си. Ставката ще е до 2 процента и ще бъде горница над събираните от държавата 10 на сто. Това предвижда проект на Министерството на финансите за промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, пише „Труд“.

Фирми наемат стажанти за директори - младежи до 29 години, без опит, на завидната заплата 1150 лева. Всички разходи на работодателите се поемат от Европейския съюз. Абсурдното е, че стажантите директори трябва да имат задължителен наставник, който да ги ръководи през шестте месеца, отбелязва „Сега“.

Поредно вдигане на цената на труда очаква бизнесът през 2016 година. Вече е сигурно, че за над половината от секторите минималните суми, върху които се осигуряват служителите, ще нараснат с 8%. Вероятно с толкова ще скочат и при останалите браншове, посочва „Капитал дейли“.

Обикновеното хартиено билетче за градския транспорт в София изчезва окончателно през пролетта на 2017 година Столичната община планира дотогава да въведе електронна система за таксуване в 600 автобуса в града, информира „Новинар“.

Столичната улица Граф Игнатиев ще се превърне в пешеходна зона по подобие на централната алея в Амстердам. През следващото лято ще започнем обновяването й, съобщава кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от „Монитор“.

Националният дворец на културата ще бъде основно ремонтиран за първи път от откриването му преди почти 35 години.  По предварителни разчети ремонтът ще излезе поне 30-40 милиона лева, посочва „24 часа“.

Трафикът на хора у нас даде първата си жертва. 22-годишен сириец беше заклан показно в София при спор с двама братя от същата националност за разбит канал за имигранти, пише „Телеграф“.

Бежанците у нас са масово необразовани, показват данни на Държавната агенция за бежанците. Според тях 28% от хората, потърсили закрила у нас, нямат образование, посочва „Земя“.

„Стандарт“ публикува интервю със земеделския министър Десислава Танева. Изменението на Закона за тютюна, подкрепата за млечния сектор и промените в Програмата за развитие на селските райони са част от въпросите в разговора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!