Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият парк в Стара Загора, разположен земи на бившите казарми, отвори врати

Снимка: Венелина Попова

В Стара Загора премиерът Бойко Борисов и кметът Живко Тодоров откриха новия парк в града, разположен върху 78 декара на бившите артилерийски казарми. Министерството на отбраната ще прехвърли на общината още 90 декара от военния терен, върху които ще бъдат изградени спортна зала и паркинг.

Паркът може да бъде използван от жителите на три големи западни квартала в Стара Загора. Зони за игра на децата, включително и с трайни увреждания, лапидариум с артефакти от историята на града, един воден и три сухи шадравана и алпинеум, са само част от парковото пространство. Изградено е енергоспестяващо осветление и видеонаблюдение. Осигурена е достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. Ще бъдат предвидени и 100 места на временен паркинг. При откриването на парка, премиерът каза:

Аз имам своя социология – питам децата дали им харесва. Като не им харесва, нещо винаги измислят, кат им харесва са жизнерадостни - по площадките, по спортните игрища.

Бойко Борисов отказа да отговори на въпрос на „Хоризонт“ какво бъдеще очаква ЕС след издигането на стени между държавите и нарушаване на основополагащия принцип за свободно движение на хора, стоки и капитали и на друг - защо не е отстранен от длъжност шефа на областната дирекция на МВР, разследван от прокуратурата.

Според премиера, няма специална причина да не отговаря на въпроси на журналисти в Стара Загора. Той посочи, че след като цяло лято сутрешните блокове са предавали за забавянето на пречиствателната станция в Созопол и как течат, да не казвам какво пред хората, вчера, като я направихме, една дума нямаше.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!