Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистите, пострадали при катастрофата край Ловеч, се нуждаят от кръв

Състоянието им остава критично

| обновено на 23.09.15 в 13:21
Снимка: БГНЕС

Състоянието на двамата журналисти от информационна агенция БГНЕС, които пострадаха при вчерашната катастрофа край Ловеч, продължава да е критично, съобщиха от болницата в Ловеч.

Едва след стабилизирането им те ще бъдат транспортирани в плевенската болница. Тежко остава и състоянието на пострадалия от другия автомобил, който ще остане за лечение в ловешката болница. 

От болницата, където са настанени ранените, съобщават, че пострадалият колега от БГНЕС Любомир Янев се нуждае от кръв за преливане. Кръвната му група е А-положителна. Има нужда от даряване на кръв за спасяване на живота и на Светломир Генев. Кръвната му група е АБ-положителна. Кръводаряването трябва да се направи или в Ловеч, или в Плевен.

При тежката катастрофа, станала вчера сутринта на главния път София – Варна, в района на пътен възел Абланица, загина фотографът на БГНЕС Петко Налбантов.

Продължава да е тежко състоянието и на 33-годишният мъж от Трявна, който пътуваше в другия автомобил при катастрофата. От полицията продължават разследването за установяване на причините за инцидента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!